دکتر عبدالرضا رحمانی فضلی
(عبدالرضا رحمانی فضلی) زاده ۱۳۳۸، شیروان، خراسان شمالی وزیر کشور جمهوری اسلامی ایران، جانشین فرمانده کل قوا در نیروی انتظامی، رئیس شورای امنیت کشور، دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر، عضو شورای عالی جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران و نماینده رئیس جمهور در شورای نظارت بر سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران است. او از مدیران اصولگرای با سابقه در ایران است که سابقه فعالیت های مدیریتی و اجرایی متعددی را به همراه دارد. از مهمترین سوابق اجرایی وی میتوان به ریاست دیوان محاسبات کشور، نماینده دوره چهارم مجلس شورای اسلامی از شهرستان شیروان و قائم مقام دبیر شورای عالی امنیت ملی و همچنین معاون اجتماعی، فرهنگی رسانه ای در دوره ریاست علی لاریجانی در سازمان صدا و سیما، اشاره کرد. وی در بازهای از دوره ریاستش که همزمان با دولت های نهم و دهم همزمان شد، همواره در مقابل تخلفات محمود احمدینژاد اقدام به اعتراض میگشود و خواستار پاسخگویی دستگاه های دولتی نسبت به تخلفات مالی رخ داده در دولت بود.
سوابق علمی مرتبط
وی دارای مدرک کارشناسی ارشد جغرافیای انسانی از دانشگاه فردوسی مشهد و دکترای جغرافیا گرایش انسانی از دانشگاه تربیت مدرس می باشد. وی از سال ۱۳۸۲ تاکنون استادیار دانشکده علوم زمین دانشگاه شهید بهشتی تهران می باشد.
سوابق اجرایی
1. معاون آموزش و پژوهشی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد، از سال ۶۸ الی ۷۰
2. مؤسس و رئیس دوره شبانه دانشکده ادبیات، دانشگاه فردوسی مشهد، از سال ۶۹ تا ۷۰
3. نماینده دوره چهارم مجلس شورای اسلامی، حوزه انتخابیه شیروان، استان خراسان شمالی از سال ۷۱ تا ۷۵
4. قائم مقام سازمان صدا و سیما جمهوری اسلامی ایران (سال شروع:۱۳۷5).
5. معاون برنامهریزی سازمان صدا و سیما جمهوری اسلامی ایران.
6. معاون امور مجلس و استان های سازمان صدا و سیما جمهوری اسلامی ایران.
7. معاون سیاسی سازمان صدا و سیما جمهوری اسلامی ایران.
8. نماینده سازمان صدا و سیما در شورای عالی انقلاب فرهنگی.
9. نماینده سازمان صدا و سیما در ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا.
10. نماینده صدا و سیما در شورای هماهنگی پروژه شهرهای سالم، وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی.
11. رئیس حوزه خبر اتحادیه رادیو و تلویزیون های آسیا و اقیانوسیه ABU در سال ۱۳۸۲.
12. رئیس دوره نهم ستاد انتخابات ریاست جمهوری سازمان صدا و سیما جمهوری اسلامی ایران (سال پایان فعالیت در سازمان صدا و سیما:۱۳۸5).
13. عضو کمیته شورای اطلاع رسانی دولت به مدت شش سال.
14. معاون فرهنگی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز.
15. معاون امور بینالملل و توسعه اقتصادی استان ها و ریاست شورای اطلاعرسانی وزارت کشور جمهوری اسلامی ایران، از سال ۸۵ تا ۸۶
16. رئیس اجلاس وزاری کشور و عضو سازمان همکاریهای اقتصادی (اکو)، وزارت کشور.
17. قائم مقام و معاون فرهنگی رسانهای و اجتماعی شورای عالی امنیت ملی به مدت ۱۸ ماه از سال ۸۶
18. ریاست کل دیوان محاسبات کشور از سال ۸۷ تاکنون.
19. عضو شورای تحصیلات تکمیلی دانشکده علوم زمین دانشگاه شهید بهشتی از سال ۸۷ تاکنون
20. رئیس سازمان مؤسسات عالی حسابرسی کشورهای عضو اکو (اکوسای) از مهر ۸۹ تا مهر ۹۲
از پستهای دیگر وی میتوان به ریاست دورهای اجلاس سازمان همکاریهای اقتصادی منطقهای ((اکو ECO ) و رئیس حوزه خبر اتحادیه رادیو و تلویزیونهای آسیا و اقیانوسیه ABU اشاره کرد.
وزارت کشور دولت یازدهم
پس از انتخاب حسن روحانی به عنوان رئیس دولت یازدهم ایران، وی، رحمانی فضلی را به عنوان نامزد پیشنهادی جهت تصدی پست وزارت کشور دولت یازهم به مجلس شورای اسلامی معرفی کرد. پس از ۴ روز بحث در صحن علنی مجلس شورای اسلامی، نمایندگان طی مراسم رایگیری پایانی، (مورخ ۲۴ مرداد ۱۳۹۲) رحمانی فضلی را با ۲۵۶ رای موافق از ۲۸۴ رای به صندوق انداخته، به عنوان وزیر کشور جدید ایران تأیید کردند. با این حساب، رحمانی فضلی با کسب ۹۰٫۱۴ درصد آرا<موافق، توانست تاییدیه خود را از جانب نمایندگان مجلس در انتخاب دوره یازدهم وزرای کشور نظام جمهوری اسلامی ایران، دریافت نماید.
کارت زرد
در ۳ تیر ۱۳۹۳، رحمانیفضلی به دلیل بیتفاوتی نسبت به پدیده بانوان ساپورت پوش با کسب ۱۳۵ رأی مخالف، ۶۴ رأی موافق و ۱۵ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۸ رأی مأخوذه از مجلس شورای اسلامی کارت زرد گرفت. پیش از وی علی طیبنیا، رضا فرجی دانا، علی جنتی و علیاصغر فانی از مجلس کارت زرد گرفته بودند و رحمانی فضلی پنجمین وزیر دولت یازدهم بود که از مجلس کارت زرد گرفت.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر
بعد از انتصاب رحمانی فضلی به عنوان وزیر کشور دولت یازدهم، حسن روحانی بر اساس ماده ۳۳ اصلاحی قانون مبارزه با مواد مخدر، رحمانی فضلی (وزیر کشور وقت) را به سمت دبیرکلی ستاد مبارزه با مواد مخدر منصوب کرد.
با انتخاب مجدد دکتر حسن روحانی به عنوان رئیس دولت دوازدهم، دکتر رحمانی دوباره از سوی رئیس جمهور به عنوان وزیر کشور به مجلس شورای اسلامی معرفی شد و وی با 250 رأی موافق، 25 رأی مخالف و 13 رأی ممتنع از مجموع 288 رأی به عنوان وزیر کشور دولت دوازدهم انتخاب شد.
https://get.cryptobrowser.site/2738817